2016: új A. M. Aranth regény érkezik, az Oculus

oculus nyito

Már egy ideje dolgozom Oculus munkacímen futó új regényemen. Nem rég megígértem, hogy mesélni is fogok róla… hát, most megtettem. :)

Az Oculus egy olyan világban játszódik, ahol az emberek 40-45 éves koruk között egy parazitának „köszönhetően” menthetetlenül, kivétel nélkül megvakulnak. Ezért a gyerekek egy részét már kiskoruktól arra képzik ki, hogy egyszer majd fontos – és persze gazdag – Idősek szeme legyenek: a fiatal agyát összekötik az Idősével, akinek onnantól a szolgája lesz. Elveszíti családját, nevét, barátait, személyes tárgyait, szabadidejét, jogait. Attól a naptól kezdve nem ember. Nem személy.

Oculus.

truth

A főszereplő Truth Dunn is így jár, ám miután oculusszá válik egy kiemelkedő tudós szolgálatában, arra kell rájönnie, hogy hazudtak neki. Nem vesztette el személyiségét, álmait, vágyait, egyénisége megmaradt. A rabszolgaság, a rengeteg megaláztatás és élete legsötétebb napjai idején csak legjobb barátnője, Aoi Kane tartja benne a lelket, ám a történelem lassan, de kérlelhetetlenül egy áthidalhatatlan szakadék két oldalára sodorja őket… és egyikük sem tudja, hogy a döntő pillanatban egy szerető barát néz majd vissza rájuk, vagy egy engesztelhetetlen ellenség.

aoi

Amíg Truth és tulajdonosa, a biológus Verity Cadogan éjt nappallá téve kutatják a parazita okozta vakság ellenszerét, egy félig vallásos szekta, félig terrorszervezet benyomását keltő csoport bukkan fel, az Annun Kutyái, akik feltett célja az oculus-rendszer megdöntése. Truth azonban tudja: ha az Annun Kutyái győz, senki sem marad, aki megoldhatná a parazita problémáját, és csak pár évtized kell hozzá, hogy mindössze egy bolygónyi vak ember maradjon a fajunkból.

fényhozó

Mindeközben valami olyan sötétség szeli át a semmi végtelen óceánját és tart feléjük, amihez képest a parazita és a rejtélyes Fényhozó vezette Annun Kutyái csak jóindulatú apróságok. Egy olyan sötétség, aminek megkeseredett szívében egy szándék maradt csupán: befejezni azt, amit több, mint száz évvel korábban elkezdett.

Röviden és tömören így kell majd elképzelni. :) Egy két (és fél) nézőpontkaraktert felvonultató sci-fi regény lesz az Oculus, amiben reményeim szerint az sf rajongói ugyanúgy megtalálják majd a számításukat, mint a korábbi regényeim kedvelői.

Készüljetek, ha minden jól megy, a Főnix Könyvműhelynél 2016-ban érkezik Truth története, és nagyon úgy érzem, ez a lány először meghódítja majd a szíveteket, aztán összetöri.

Legalábbis az enyémmel ezt tette. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>