A. M. Aranth nemzetközi vizeken: angol antológia a láthatáron

Különleges hírrel szolgálhatok ma: hadd mutassam be azt az Angliában megjelenő antológiát, ami október-novemberben jelenik meg! Íme a The Tales of Ollundra!

Front 2.0

Ollundra világa egy nagyívű dark fantasy univerzum. Még sokat nem szabad mondanom róla, de a kerettörténet szerint a világot egyszer már kis híján elpusztította az égiek nagy háborúja, amelyben az ősi, sötét isteneket legyőzték az ifjabb, együttérző istenségek, a rend urai. Legalábbis a halandók ezt hiszik. A kötet idején a legyőzöttnek hitt gonosz istenek már javában gyűjtik a hadaikat és készülnek a visszavágóra. ezúttal azonban a halandók azok, akiknek be kell dobnia magát, mert a rend isteneit már kötik a világ törvényei, ráadásul az előző háború is kicsit jobban megviselte őket, mint az bevallják a követőiknek…

Szóval nagy pofára esések várhatók, egy kellemesen sötét világban. :)

Ami pedig engem érint, az én történetem címe Withertale, azaz a Rothadás Meséje, aminek prológusát pont ma tette ki a főszerkesztő a kickstarter oldalra:

https://www.kickstarter.com/projects/craigteal/the-tales-of-ollundra-anthology/posts/1636731

Angolosok előnyben,  de aki mégsem jeleskedik ezzel a nyelvvel, az kb. ezt olvashatja ott nyersfordításban:

“Men are felled by what they fall to believe in.” – Eluveitie: Origins, track: Ogmios

(Kb.: Az embereket az öli meg, amiben képtelenek hinni.)

Az Álmodó volt először. Nem ismer kezdetet, ahogy nem ismer véget sem. Teremtésről álmodott, a mi világunkat látta. Így született meg a világ. De még az előtt az Álmodót rémálmok kínozták, a teremtendő világban létező szenvedés, félelem, gyűlölet és zűrzavar sötét látomásai.

Rémálmai felébredtek. Így születtek meg az elsőszülöttek, az Öreg Istenek. A világ akkor létrejött, minden szépségével és minden népséggel, akiket az Álmodó megálmodott. A Teremtő rémálmai pedig, az Öreg Isten alászálltak közénk. Lángok, rettenet, fájdalom és halál közepette.

Ollundra népei azonban az égre sikoltották kétségbeesésüket és vágyaikat. Békéről, megértésről, örömről, életről álmodoztak. Semmi mást nem kívántak, csak gyógyulást lángoló világuknak. Vágyódásuk beszivárgott az Álmodó elméjébe, az ő együttérző álmai pedig megszülték a Rend Isteneit. Ezek az ifjú istenségek látták Ollundrát és lakóit szenvedni az Öreg Istenek dühös uralma alatt.

Jogos harag lángolt fel szívükben, ahogy felsorakoztak Dariasul, az Ártatlanság Istene és Sh’i Ara, a Teremtés és Gyógyítás Istennője oldalán. Ezek ketten vezették a többi istent a Mennyek Háborújába, ami egy egész évszázadon át tombolt, megtépázva magát a létezés anyagát is. Végül az Öreg Isteneket teljesen összetörték, és többé nem voltak ezek már istenek, egyszerűen csak Vonyítás az Álom Szelei szárnyán. A Rend Istenei azóta is uralkodnak rajtunk és őriznek mindannyiunkat.

Nem kell félned a rémálmoktól, gyermekem, nem kell rettegned a Vonyítást, mert nem több, mint egy légiónyi őrült szellem üvöltésének visszhangja, akiket kegyetlen gonoszságuk miatt öltek meg. Ollundra meggyógyult, és most már mindörökké ilyen is marad.

Szép álmokat az Álmodónak.”

– A Szél Hitvallása, Fa’aethon Álomvető tollából, aki a Katekumenátus Első Primarchája

A kötet egyébként egy társasjáték és asztali szerepjáték első alapkönyve lesz, azoknak kíván többek között megágyazni, így igyekszik megfogni a világ alapvető hangulatait.

Aki szeretne a kötetből, de nem tud vagy nem akar a kickstarterre önmaga bejelentkezni, annak a következőt tudom felajánlani: csinálok egy közös felajánlást a kickstarter kampányban, ahol 15 angol fontért lehet kapni egy példányt. Ha szeretnél egyet, akkor írj rám a polisx kukac gmail.com-on, vagy Facebookon, vagy molyon, vagy ahol szeretnél. :) Aztán megbeszéljük, hogy hogyan juttatod el hozzám a pénzt, én intézek mindent a kinti kiadóval, és kb. novemberben jön is a könyvecske!

Azt pedig nagyon megköszönöm, ha megosztod akármilyen formában a kampány hírét az ismerőseiddel. Még 17 nap van hátra. Nyomjuk meg, küldjük A. M. Aranthot minél nagyobb svunggal a nemzetközi vizekre! :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>