Aki arcot ad Truth Dunn-nak: interjú Vitéz Lucával

luca2

Szépen haladnak a dolgok az Oculus háza táján: a szövegben már a nagy végkifejletnél járok, megvan a borítókoncepció, a fotós, sőt: a “címlaplány” is. :) A mai posztban őt szeretném bemutatni nektek: gondoltam, ha már annyiszor fogtok találkozni az arcképével a jövőben a – jó eséllyel gyönyörű – könyvborítón, érdemes megismerni magát a lányt is, aki megformálja majd az Oculus főszereplőjét, Truth Dunnt, így készítettem vele egy kis mini-interjút.

Kérlek, pár szóval mutatkozz be! Ki vagy te, honnan jössz, mivel töltöd a napjaidat?

Vitéz Luca vagyok, 15 éves. Győrben járok iskolába és a város mellett lakom. Szeretek rajzolni, jelmezeket tervezni és csinálni, illetve képregényeket olvasni.

A cosplay, amit viseltél, amikor találkoztunk, Lara Croft volt az új, 2013-as Tomb Raiderből. Miért pont őt választottad? Az öltözéke tetszett meg, vagy többet is jelent neked?

12279209_1193335377362260_3391730589548593300_n

Lara egyrészt azért jutott ő eszembe, mert egy igazán erős női karakter, ami nagyon tetszik. Másrészt a 2013-as Tomb Raider volt az első játék, amit valaha végigjátszottam és mély nyomokat hagyott bennem. Maga a karakter annyira megtetszett, hogy elolvastam a 2013-as és a 2015-ös Tomb Raider játékokat összekötő képregényt is.

Mennyire vagy gamer? Milyen játékokat szeretsz?

Igazán gamernek nem mondanám magam, mert nem játszom túl sokat. Szeretek még pár játékot Tomb Raideren kívül, például Batman: Arkham City, Batman: Arkham Origins, Injustice, vagy Murdered: Soul Suspect. Van pár játék, amit még nem volt lehetőségem kipróbálni, mint a Mortal Kombat vagy Deadpool, de mindennek eljön az ideje.

Milyen élmény valaki más bőrébe bújni? Hogy éled meg ezt az átváltozást?

Kellemes élmény, mert ilyenkor az emberek nem engem látnak, hanem azt a személyt, akinek beöltöztem, még akkor is, ha éppen nem viselkedem úgy, mint a karakterem.

Térjünk rá konkrétan az említett Lara-cosplayre. Hogy készült, beavatsz a műhelytitkaidba? :)

Először a szekrényemben talált dolgokból dobtam össze, ez még annyira nem hasonlított Larára. Ez után határoztam el, hogy rendesen is meg kéne csinálni a jelmezt. Sokáig keresgéltem a boltokban a megfelelő pólókat, amikre később festéket kentem és ki is szakítottam több helyen. Mindent szerettem volna magam csinálni, de kellett a segítség például a jégcsákány és az íj elkészítésében. A művéremet is magam kevertem, a hajamat Laráéhoz hasonlóra vágattam és szépen lassan sikerült minden részletet kidolgozni. A pisztolytartómmal küzdöttem a legtöbbet, mert azt én magam szabtam ki, festettem le és ragasztottam össze. Összességében egész jól sikerült ahhoz képest, hogy ez volt a második próbálkozásom jelmezkészítés terén.

11114173_1075336922495440_6532804451306579663_nAzt mondod, nem ez az első cosplayed. Milyen cosplayt készítettél korábban? Hol jelentél meg vele?

Egy próbálkozásom volt Lara előtt, ami egy saját tervezésű Harley Quinn jelmez volt. Imádom a karaktert, de a ruhái szerintem néha túl sokat mutatnak, ezért alakítottam át. 2015 tavaszán a győri PlayIT-en hordtam, de csalódás ért, mert rengetegen azt hitték, hogy Saco vagyok a League of Legendsből.

 

Melyik a kedvenc cosplayes rendezvényed, ha van?

Eddig csak PlayIT-en vettem részt, ezért nem tudok véleményt formálni.

Van-e esetleg cosplayes „példaképed”, valaki, akire felnézel a műfajban?

Kimondott példaképem nincs, de mindig találok az instagramomat nézegetve egy-két cosplayert, akinek vannak jól sikerült munkái.

Melyik volt a több munkát igénylő cosplayed?

A Lara jelmezemen dolgoztam többet. Nagyjából kétszer annyit, mint az előzőn.

Mi a munkamódszered, mikor készíted a jelmezeket és a kellékeket?

Ha már biztos vagyok abban, hogy melyik karaktert választom, akkor elkezdem. Először írok egy hosszú listát a dolgokról amik kellenek, majd megveszek párat és elkezdek délutánonként és hétvégéken dolgozni rajtuk. Van olyan, hogy egy egész napot végigdolgozok, de van olyan, hogy csak 10-20 percet tudok rászánni. Ezzel a hozzáállással és ütemmel nagyjából 3-4 hónap alatt kész is vagyok.

Milyen szerszámokat használsz?

Amit csak találok.

Tervezel-e majd versenyre is benevezni? (Szerintem kéne! ;) )

Egyszer mindenképp ki szeretném próbálni, bár nagyon félek a színpadon.

20151128_144705

Szépen kértem, lelőtt. :)

Melyik volt eddig a kedvenc cosplayed?

Lara. Kényelmes és nincs sok gond a hordásával. Leülni nehéz benne, de megoldható.

Quinn és Lara képregényből illetve játékból ismerős figurák. De cosplayeltél már szereplőt könyvből? Fogsz-e?

Biztos, hogy fogok, bár még nem próbáltam. Gondoltam rá, hogy mivel esélyt kaptam arra, hogy Truthként jelenjek meg összeállíthatnék egy cosplayt. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy ez volt az első gondolatom amikor megtudtam, hogy lehetek Truth.

Mit üzennél azoknak, akik szeretnének cosplayezni, csak még valamiért nem fogtak bele / nem mertek belefogni?

A cosplay nem azért van, hogy tökéletes legyen, hanem azért hogy jól érezzük magunkat benne és a kedvenc karaktereinket képviselhessük. Bátran lehet próbálkozni, mert fejlődni nem lehet gyakorlás nélkül. Ha az első nem is sikerül, a második biztosan jobb lesz. Óriási élmény egy karakternek beöltözni, főleg akkor, amikor az emberek megismernek és boldogan jönnek oda beszélgetni vagy fényképeket csinálni. Új embereket is megismertem közös érdeklődés alapján. Sok munka, de nagyon megéri.

lara

Köszönöm a beszélgetést! :)

A könyvről pár alap információt IDE KATTINTVA olvashatsz. A várható megjelenés 2016 április.

További kérdéseket a könyvről, írásról, és a világmindenségről itt tudsz feltenni: https://ask.fm/Holdarnyek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>