Fantasy írók Valentin-napja: Mark Lawrence, Vivien Holloway, Gaura Ágnes, A. M. Aranth, J. Goldenlane és Kae Westa

tuzocean

Bálint-napi meglepetés: fantasy írók vallottak arról, hogyan éreznek karaktereik iránt. A körkérdés ez volt: melyik karakterednek (és miért) mondanál szívesen igent egy Valentin-napi közös programra, és hogy képzelnéd el a közösen töltött időt? A válaszadók: Mark Lawrence (Fumax), Vivien Holloway (Főnix Műhely), Gaura Ágnes (Delta Vision), A. M. Aranth (Főnix Műhely), J. Goldenlane (Delta Vision) és Kae Westa (Könyvmolyképző).

FOR ENGLISH, SCROLL DOWN!

Mark Lawrence – akinek nem kellett semmit tennie azért, hogy az élre kerüljön. Mármint a sok pöpec regény megírásán túl.

stabby5

Valentin-napi randi valakivel a szereplőim közül? Ez nem egyszerű.

Először is szűkítsük le a kört a nőkre. Egyik-másik srác lehet, hogy meleg – Sim testvér igen jó eséllyel az, de ez egyszerűen nem nekem való. Bocs, fiúk.

Ezen a ponton azt hiszem figyelmen kívül kellene hagynunk, hogy én egy idősebb fickó vagyok, a randijelöltjeim nagyja pedig ifjú hölgyekből áll. Lehetne ez “kivel mennék Valentin-napi randira, ha covers_312924huszonvalamennyi volnék”. Máskülönben elég kényelmetlen volna.

Ezt megbeszéltük, meg is fontolhatnánk a Vörös Királynőt, bár ő hetven fölött van és elég rémisztő. Vagy Chellát, aki jócskán száz fölött lehet. Az igaz, hogy néha nagyon jól néz ki a korához képest, néha pedig nagyon rosszul a kora miatt. Akármilyen csábító is lehet Chella, azt hiszem, ezzel nem élnék. A gyilkos nekromanta soha nem volt az esetem.

Még ha húsz évesnek képzelem is magam, Miana királyné nagyon fiatal. Katherine már érettebb, de mindig túlgondolja a dolgokat, és egyáltalán ki akar olyasvalakivel randizni, aki belekukucskál az álmaiba? Van egy másik nagy ok, ami miatt Mianát és Katherine-t is passzolnám. Jorgnak hívják. Ha azt mondjuk, hogy ezek a lányok lehetnének a randialanyaim Valentin-napon, azt is el kell fogadjuk, hogy Jorg esetleg tiltakozni fog. És azt én nem szeretném.

Szóval, Lisa DeVeert választom a Bolondok hercegéből. Ő vonzó, felnőtt, okos és gazdag, és még humorérzéke is van. Tökéletes.

 

És ha már tövisek… :)

 


 

Vivien Holloway – aki vörös királynős fotóival kiérdemelte, hogy közvetlenül Mark Lawrence alá kerüljön.

Nick_viv

Nick Mattock nem az a romantikus fajta. Ami nem akkora baj, mert valljuk be, én sem vagyok az. És mivel esetünkben randiról nem igazán lehet szó, mert hát sajnos már foglalt a lelkem, valószínűleg csak egy baráti léghajótúra lenne belőle. (Ami azért érdekes vállalkozás részemről, mert borzalmasan félek a magasban).

covers_361230Nick a Leviatán nevű léghajó kapitánya, az apja meg kalóz, ami azért elárul valamicskét a fia meglehetősen lobbanékony személyiségéről is. És lányok, valljuk be, azért valahol mind vonzódunk a rosszfiúkhoz. Na, nem azokhoz a nagyképű pasikhoz, akiknek csak a szájuk jár, hanem az olyanokhoz, akik, bár nem fognak soha virágcsokrokkal és romantikus vacsorákkal várni, mégis gondolkodás nélkül a segítségedre sietnek, ha szükséged van rájuk.

Az biztos, hogy érdekesen vicces lenne felszállni vele a Leviatán fedélzetén, valószínűleg nagyon jól szórakozna rajtam, miközben izzadó tenyérrel, és növekvő halálfélelemmel szorítanám az ülése, karfáját. Megnéznénk a naplementét, ami a felhők fölül varázslatos látvány lehet, aztán leszállnák a közelben lévő légikikötőbe, és elmennénk, mondjuk a Fekete macskába, ahol a legénység többi tagja már barátságos kártyapartit játszik.

Mert Nicknek az emberi olyanok, akár a családja – éppen ezért végtelenül hűséges és lojális hozzájuk. Na meg persze Becky-hez. Hm… Szerencsés lány.

 


 

Gaura Ágnes –aki mindössze azzal tudott érvelni a Lawrence-közeli pozícióért, hogy nála is fontos a vörös szín.

Valentin fan art_Gaura

Ugyan ki utasítaná vissza – sorozatfőszereplőm, Borbíró Borin kívül – Fehérholló vámpíruram sejtelmes mosollyal előadott Bálint-napi meghívását? Hát ÉN. Úgyhogy utána örömmel, sőt, gyanútlanul mondanék igent Ericnek, a Boriverzum fura, amerikai tudósának. Azt hinném, kiváló helyszínválasztás az Esélyegyenlőség, ahol a mágikus kiegyenlítődésnek köszönhetően ember és démon felhőtlenül szórakozhat. Beülnénk hát egy Valentin-napi speciális mágikus koktélra – ám a dekorációt megpillantva Eric azonnal kiselőadásba kezdene arról, hogy a szerelem szimbólumának tartott szív forma valójában a krokodilok szívartériájának ívét képezi le. Hogy még romantikusabb legyen az este, azt is elmesélné, milyen kémiai folyamatok játszódnak le az emberi testben, amikor vonzódást érzünk valaki iránt. A magyarázat fonalát tíz másodperc után elveszteném, de érdeklődésem látszatát némi málnapálinka-fogyasztással próbálnám fenntartani, különösen mivel úgy érzékelném, hogy Eric szeme ténylegesen csillog, hiszen beindult a témára – és rám. De kiderülne, hogy csak mögém állt két különlegesebb démon, és innentől kezdve nincs esélyem. Míg Eric tört magyarsággal próbálná rávenni őket a véradásra a tudomány fejlődésének érdekében, én egy újabb málnapálinka után engednék az örök életre és szívásra ítéltetett Bőrkabátos Béla csábításának, és átmennék vele a karaoke terembe. Másnap megdöbbenve értesülnék Fehérholló vámpírúrtól arról, milyen mély átéléssel énekeltem Bélával a Titanic főcímdalát, sokaknak szerezve ezzel egy örök életre szóló emléket.

banner_5 regény


 

A. M. Aranth – aki nem is érvelt, mert úgyis tudta hiába. Itt, kérem, nőuralom van, ha nem Mark Lawrence-nek hívnak.

post

nekemnekHát, nekem aztán nem sok lehetőségem lenne válogatni – annyi magabiztos nőszemély szerepel a regényeimben, hogy csak na. Valahogy úgy képzelem, hogy amint felmerülne a lehetőség, hogy ilyen randi létrejöhessen, megindulna a verseny… amit jelenleg Truth Dunn és Aoi, az Oculus szereplői nyernének meg, döntetlenben.

Valami jó kis ír pubban töltenénk a vacsorát (Új-Dublin Avalonon hemzseg az ilyenektől), ahol hamburgerő versenyt tartanánk, amit Truth fölényesen megnyerne, majd leöblítenénk valami jóféle kelta feketesörrel. Vicceket mesélnénk és az élet nagy dolgairól beszélgetnénk…

… amíg meg nem érkezne egy módfelett morcos, fejetlenül féltékeny, veszettül vehemens dobos lány egy Holdárnyék nevű zenekarból. Mert Amyvel nem lehet viccelni. Ha Amy úgy dönt, vele megyek Valentin-napi randira, akkor sem Truth, sem Aoi nem állíthatja meg. Sőt, még én sem.

Szóval miután dobverővel jól ellátná ezeknek a tolakodó fehérnépeknek a baját, elvinne magával (szó szerint) egy igényes étterembe valami szentimentális borvacsorára, ahol édes desszertborokat kóstolgatnánk.

Természetesen csak amíg a feleségem meg nem elégelné és be nem ugrana Kétlövetű Vaszilijjel. Vaszilij pedig még Amy számára is jó érv lehet, hogy hagyjon inkább a feleségemmel valentinozni…


 

J. Goldenlane – aki hűséges típus, így még a karakterével is nehezen randizik, és esze ágában sem volt Mark Lawrence alá kerülni.

Holdnak árnyéka - Egyszer egy töltetlen

covers_373208Minden karakteremet imádom, de ha egy klasszikusan giccses, Valentin napi, rózsaszín habos randiról van szó, akkor egyértelműen Sidet választanám. Ő el tudná játszani a tökéletes úriembert: biztosan lopna nekem valami drága ékszert, és egy előkelő étterembe vinne vacsorázni. Persze lehet, hogy a végén futni kellene, de én bízom benne, hogy kitalálná valami elegánsabb módját a számla rendezésének. Profi szélhámosként nem röhögné el magát, míg az ütődött hősszerelmest játssza, és vele kettesben nem lenne probléma hülyét csinálni bárki szembe jövő balekból. (Ám a rend kedvéért le kell szögeznem, hogy ez egy tökéletesen plátói randevú lenne. Van bennem annyi életösztön, hogy nem hajtok rá egy baromira nagy karddal rendelkező szamuráj pasasára.)

 


 

Kae Westa – aki majd jól meglepődik, hogy Mark Lawrence is képviselteti magát körünkben XD.

Erika mém

 

7218_b1Valentin-nap valamelyik vonzó férfiszereplőmmel? Ide vele! Ha nem éppen 2016-ot írnánk, egészen biztos, hogy Shastor Pelagiosra esne a választásom. Ha én hívnám őt, alighanem kikötnénk egy szimpatikus romkocsmában, ahol metál szól, és egy darabig élcelődne rajta, hogy sör helyett bort iszom, de meghagyná nekem az utolsó szem mogyorót. Ha pedig hagynám őt szervezkedni, tuti olyan programot választana, ahol csak én érzem jól magam, és kellő áldozatot hoz vele, hogy elkísér… mondjuk egy Alice Cooper koncertet, aztán a világért sem vallaná be, hogy a Love Is A Loaded Gun igenis tetszik neki. Viszont mivel 2016-ot írunk, kétség sem fér hozzá, hogy Valentin-nap örömére betelepednénk Zurvan Delangával a legközelebbi moziba, ahol 4DX-ben lehet megnézni a Deadpoolt, és egymást bökdösnénk, ha elfogy a kukorica, hogy „hozz még egyet!” „nem, te hozz!”

 

 

Kövesd az írók munkásságát a molyon!
Mark Lawrence: http://moly.hu/alkotok/mark-lawrence
Vivien Holloway: http://moly.hu/tagok/wee
Gaura Ágnes: http://moly.hu/alkotok/gaura-agnes
A. M. Aranth: http://moly.hu/alkotok/a-m-aranth
J. Goldenlane: http://moly.hu/alkotok/j-goldenlane
Kae Westa: http://moly.hu/alkotok/kae-westa


 

 

Valentine-day surprise: fantasy writers reveal how they feel about their characters. The question that was asked is the following: which character of yours could be your Valentine, and what program would you have with him/her? Those who replied are: Mark Lawrence (Fumax), Vivien Holloway (Főnix Műhely), Ágnes Gaura (Delta Vision), A. M. Aranth (Főnix Műhely), J. Goldenlane (Delta Vision) és Kae Westa (Könyvmolyképző).

 

Mark Lawrence—who did not have to do anything special to appear on the top of this list of repliers. I mean, beside writing those awesome books.

 

A Valentine from among my characters? Difficult.

First let’s narrow it down to the females. Some of the males may well be gay – Brother Sim very probably is, but it’s not my thing, sorry boys.

Now I think we’ll have to ignore the fact that I’m an old guy and many of the candidates for Valentine are young women. Perhaps it can be “which would be my Valentine if I were 20 something”. Otherwise it could get uncomfortable.

Having said that, one might consider the Red Queen, though she is in her seventies and very scary. Or Chella, who is well over a hundred, but sometimes looks very good for her age, and sometimes very bad for it. Tempting as Chella can be, I think I’ll pass. Murderous, necromancers have never really been my type.

Even imagining myself 20, Queen Miana is still too young. Katherine is more mature but a bit of an over-thinker, and who wants to date someone who can peer into your dreams? Another major reason to pass on Miana and Katherine is Jorg. If we’re accepting they could be my Valentine we have to accept that Jorg might object. And I don’t want that.

So, I’m going for Lisa DeVeer from Prince of Fools. She’s attractive, grown-up, clever, and rich, with a sense of humour. Perfect.

 

Vivien Holloway—who, with her Red Queen photos, earned the right of getting right under below Mark Lawrence in this list.

 

Nick Mattock isn’t really a romantic type of guy. That’s not much of a problem because I’m not one, either. And since a date in our case is out of the question, because, well, his heart’s already taken, probably it’d wind up to be a friendly airship journey. (Which would be a quite interesting undertaking on my part, as I’m terribly afraid of heights.)

Nick is the captain of the airship Leviathan, and his father’s a pirate, which tells quite a few things about the temper of his son, too. And girls, come on, admit it: somewhere deep in our hearts we love bad guys. No, not those arrogant bastards who do nothing but brag, but the ones who even though never surprise us with bouquets of flower and romantic dinners, would still rush to help us the moment we need them.

It’s a given that it would be an interestingly funny trip with Nick aboard the Leviathan, he would laugh his ass off while I’d squish the arms of my chair with sweating palms and a steadily growing fear of death. We would watch the twilight, which must be gorgeous from above the clouds, then land in a nearby airship dock, and go to a place like the Black Cat, where other members of the crew would already be playing a friendly game of cards.

Because to Nick, his men are like family – that’s why he’s tremendously loyal to them. And also to Becky… Hmm. Now she’s a lucky girl.

 

Gaura Ágnes—who tried to catch a near-Lawrence position by pointing out that red is an important color in her novels, too.

 

Who would reject my vampire lord White Raven’s Valentine day invitation? Just like my heroine Bori, I definitely would. Therefore, I’d happily (and without much suspicion) say yes to Eric, the strange, American scientist of the Boriverse. I’d think that the bar Equal Opportunity, where men and demons may have fun equally due to the equalized magical atmosphere, is a good choice for place. So, we would sit in for a special Valentine-day magical cocktail. When seeing the decoration, Eric would immediately start lecturing about how the heart shape of lovers is actually the shape of crocodile heart artery. To make the evening even more romantic, he would explain what chemical reactions take place in the human body when one feels attraction to another. I’d lose the thread in ten seconds, but would try to maintain the pretense of my utmost interest by consuming some raspberry palinka—especially because I would notice Eric’s growing excitement. However, it would turn out that the real source of excitement is not my charming presence, but the two rare demons standing behind me. Thus, while Eric would be thriving to convince them in broken Hungarian to give him their blood for the sake of science, I would drink another shot and say yes to Béla Leathercoat, doomed to eternal life and sucking, and would visit the kareoke room with him. Next day White Raven vampire lord would be informing me in a most painfully accurate manner about how wholeheartedly I sang the main theme of Titanic with Béla, granting the crowd a memory that would last until eternity for many.

A. M. Aranth—who chose not to deliver any argument, understanding that although he enjoys the privileged position of being a male author in this circle, he is not called Mark Lawrence, and this sucks now.

 

Well, I don’t believe I have much of a choice here… I’ve written about a good number of strong ladies in my novels, thus my guess is that as soon as the possibility of a Valentine date arose, a deadly contest would begin among them… which would be won by Truth Dunn and Aoi, main characters of my novel Oculus.

We certainly would visit an atmospheric little Irish pub (you may find a lot of those in New-Dublin, on Avalon), where we would have a hamburger eating contest, which Truth would of course win, and we’d try some excellent Celtic black beers. We would tell jokes and talk about the great questions of life…

… until a gruesomely grumpy, jinxed-jealous, bitterly brutal drummer lady from a band called Moonshadow would arrive—because you don’t get to joke around with Amy Soleil. If Amy wants so, then SHE will be my Valentine, and neither Truth, nor Aoi can stop her. Not even me.

So after she would break the party with her drumsticks, she’d literally drag me to some fancy restaurant to enjoy a sentimental wine-tasting event, where we could taste the sweetest of wines.

Naturally, this would last only only until my wife would find us with her friend Vasili Doublebarrelov. Vasili is a strong argument even for Amy to consider letting my wife be my Valentine this year…

 

J. Goldenlane—who is such a loyal type that it is difficult for her even to have a date with a character of hers, thus she was not interested in getting closer to Mark Lawrence in our list.

 

I love all my characters, but for the purpose of a classically kitschy Valentine day date, I’d obviously choose Sid. He could play the role of the perfect gentleman: he would surely steal some expensive jewel for me and would take me to an elegant restaurant for dinner. Of course, we might need to run in the end, but I hope he would be able to settle the bill in a somewhat more elegant way. As a professional swindler he would not laugh while pretending to be madly in love, and with him it would not be a problem to make fun of any simps whom we may come across with. (Just for the record, though, let me make one thing plain: this would be a totally Platonic date. My survival instinct does not allow me to seduce the sweetheart of a samurai with an extra big sword.)

 

Kae Westa—who must now be pretty surprised to find out that Mark Lawrence also makes an appearance in this post. XD

 

A charming character of my own as my Valentine? Hell, yes! Any other year I would choose Shastor Pelagios. If I were to invite him, we’d most likely end up in a tavern, listening to metal and him making fun of me for drinking wine instead of beer. Of course, he’d let me eat the last peanut. On the other hand, if he invited me, we’d most likely go to a program that I’d enjoy and he could brood about – for example, watch Alice Cooper live. He would never admit that he also likes Love Is A Loaded Gun. But it’s 2016, so that’s it. I’d spend Valentine’s Day in a cinema with Zurvan Delanga. We’d watch Deadpool in 4DX and get in a fight about who buys another round of popcorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>