Irány Esztergom, Holdárnyék! – Sportalshow

A SportalShow-n

Fotó: Holden Rose – Kovács Attila

Történt, hogy augusztus 29-én, szombaton Esztergomban jártam, ugyanis Szénégető Richárd úgy gondolta, jó ötlet velem megfertőzni az általa a Sportalsó csapattal szervezett SportalShow-t, és meghívott bemutatni a Holdárnyék-sorozatot (meg A Liliom Korát, természetesen).

Kétszeresen is örültem a megtisztelő meghívásnak: egyrészt, mivel gyakorlatilag szinte Esztergomban nőttem fel (13 éves koromtól voltam itt kollégista 19 éves koromig), másrészt mert ez a rendezvény alapvetően egy rock/metál fesztivál, így Amyék keresve sem találhatnának maguknak jobb helyet, ahol bemutatkozhatnak.

nyarz

Úgyhogy szépen felkerekedtem, és feleségem társaságában lebuszoztunk Esztergomba (mivel vonat hétvégente nem jár). A brutális, rekkenő hőségben elindultunk, hogy megebédeljünk. Nem nagy a táv, de az étterembe már intenzív haldoklás mellett zuhantunk be, ahol a hőségre való tekintettel alapból három limonádét kértünk (az első nem tartott húsz másodpercig), majd egy könnyed, gyomorkímélő tepsis csülköt sikerült elfogyasztani az ijedtségre.

Ezután egy fagyi és egy nosztaliga-somlói elfogyasztása után kisétáltunk a Prímás-szigetre, ahol a célterületen a perzselő nap elől kisebb-nagyobb árnyékos foltokba menekült fekete pólós emberekre bukkantunk, többek közt Ricsire, illetve hamarosan a városból visszatérő Holden Rose kollégára és családjára.

Nem sokkal később megérkezett Aurora White is, ezen felbuzdulva kisajátítottunk egy asztalt és ki is pakoltuk köteteinket. Aurora A gyöngyhalász című kötetét hozta bemutatni, Holden Rose pedig a Howard Matheu regényfolyamát. Jó hangulatú beszélgetés következett, gazdára találtak könyvek (a nap sztárja a Főnix steampunk antológiája, a Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek volt), és bár erős hangom van, a duplázós lábdobbal szemben tehetetlen vagyok, így amint elkezdődött a buli, összepakoltunk és a nap „hivatalos” része ezzel véget ért számunkra, innentől már szólt a dobszó (nem a ködben) és pengtek a húrok.

 

Köszönjük a hangulatos eseményt és a meghívást, Ricsi és SportalShow csapat!

honlap1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>